Ede

Van WindParken

Ga naar: navigatie, zoek

Ede is een TOP gemeente vwb duurzaamheid. Als een van de weinige neemt het gemeentebestuur van Ede het initiatief tot het laten bouwen van een windparkje van 2 windmolens.
Hulde! Alleen heel jammer dat ze bij de aanbesteding veel winst voor de eigen inwoners hebben genegeerd. Er had helemaal geen aanbesteding gedaan moeten worden. Edenaren zelf hadden deze 2 molens moeten gaan exploiteren
De 2 locaties links boven zijn, ongeveer, de door de gemeente beoogde locaties, en in april 2011 gegunde locaties. De andere 4 zijn aanvullende locaties. Om alle benodigde stroom voor Ede duurzaam op te wekken, zijn ca 40 windmolens nodig, zie het tweede ontwerp onderaan, een lijnvormig windpark van Renkum tot De Valk.


Een lijnvormig windpark in de bossen tussen Renkum en De Valk met 33 windmolens. Dit is een globaal voorstel, de onderlinge afstand en de preciese locaties van de windmolens zijn nog niet optimaal.
Verder ligt het Nationaal Park De Hoge Veluwe hier ook ergens, dat zou een heilig huisje kunnen zijn.

De inwoners van Wageningen, Renkum en Ede en andere mensen in de regio, kunnen een aandeel nemen in dit park, en zo hun eigen energie opwekken. Denk aan 3 tot 5000 EUR per gezin, dat levert gratis duurzame stroom op voor 20 jaar, Er zijn dan nog wel financierings en service kosten.


Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen