Heeze Leende

Van WindParken

Ga naar: navigatie, zoek

Heeze Leende is een landelijk gebied ten zuiden van Eindhoven. In dit ontwerp 27 windmolens van 3 MW, een centrale van 81 MW, voor 216.000 duurzame Brabanders. dat is een kwart van de regio Zuid Oost Brabant. De windmolens op deze lijn staan op de plaatsen waar ze het minst mensen storen, ze staan op de plaatsen het verst van de bebouwing af. Daardoor staan ze wel hier en daar in natuurgebieden, zoals de Strabrechtse heide. Dat mag niet van de provincie, maar dit is de manier waarop die natuurgebieden in stand gehouden kunnen worden, en toch een bijdrage leveren aan het bestrijden van het klimaatprobleem. Het is niet aan de natuurbeschermers of de provincie.

De inwoners in het gebied, moeten zelf afwegen wat zij belangrijker vinden. Dit worden hun eigen windmolens, en hun bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem.

Het kan ook minder, maar dan levert dat wellicht te weinig duurzame energie op. Bovendien kunnen de windmolens in natuurgebieden over 20 of 30 jaar wellicht weer permanent verdwijnen. Zie bijvoorbeeld alternatief Heeze Leende A2


Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen