Horizonvervuiling of verzuipen

Van WindParken

Ga naar: navigatie, zoek

Veroorzaken Windmolens in het landschap horizonvervuiling?

Dat is maar de vraag, om te beginnen is het een subjecteve kwalificatie.

Stel, je kijkt uit over een mooi landschap met en horizon zonder windmolens, Bedenk dan eens dat dat landschap voor je ogen onderloopt, prijsgegeven aan de zee. Dat moest want de zeespiegel komt steeds hoger, en dan moet een land als het onze wat meegeven. Nu zal dat onderlopen niet zo snel gaan, over een paar honderd jaar kan het zo ver zijn.

Maar die windmolens die er komen, voorkomen CO2 uitstoot en daarmee remmen ze het broeikas effect af en zo de zeespiegelstijging.

Een landschap zonder windmolens is een achterlijk landschap in deze tijd van wereldwijde CO2 reductie doelstellingen. Het weigeren van windmolens in je eigen landschap is hetzelfde als je eigen landschap afschrijven en prijs geven aan de zeespiegelstijging

Die windmolens aan de horizon kunnen ook jouw windmolens zijn

Stel je eens voor dat zo'n windmolen aan de horizon van jouw is. Jij hebt een aandeel in de derde windmolen van links. het was een investering van 5000 EUR. Het levert jouw zo veel stroom op dat je ook je huis er mee verwarmt (bijna energie neutraal geïsoleerd) en de elektrische auto rijdt er op. Jij hebt eigenlijk geen fossiele energie meer nodig aardgas nodig. De eenmalige investering maakte je voor 20 jaar onafhankelijk van de voortdurende prijsstijgingen voor energie.
Over een paar jaar neem je een aandeel in een andere windmolen, en die gaat stroom leveren voor je elektrische auto.

Of heb je liever een horizon met alleen de schoorsteen en rookpluim van de kolencentrale, en de wetenschap dat dat gebied waar je naar kijkt straks als eerste wordt prijsgegeven aan de zeespiegelstijging, omdat de inwoners geen windmolens wilden?
Hun kinderen zullen zich schamen voor de kortzichtigheid van hun ouders.

Een landschap met jouw windmolen is een landschap om trots op te zijn.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen