Sevenum Venlo

Van WindParken

Ga naar: navigatie, zoek

In de gemeente Sevenum komt een groot duurzaam bedrijven terrein, langs de spoorlijn naar Eindhoven kan een lijnvormig windpark komen. Voor de broodnodige energie voor de bedrijven op het duurzame bedrijventerrein. En voor gewone Limburgers, lid van de cooperatie. Deze 11 windmolens van 3 MW, leveren stroom voor 88.000 Limburgers.

De lokale overheid heeft een organisatie opgericht, Klavertje Vier, waarin Venlo en Sevenum participeren. Die overheidsorganisatie heeft onderstaande schets gemaakt.

Er zijn echter ook echte initiatiefnemers met dezelfde locatie bezig, in hun plan stopt de rij windmolens eerder, en komt niet zo dicht bij Sevenum

Informatieavond Dorpsraad Sevenum

Op 8 april organiseerde de dorpsraad van Sevenum een avond waar voor en tegenstanders een verhaal hielden. Het bleek dat er heel veel vragen leefden onder de inwoners.

Antwoorden op die vragen en nieuwe vragen vind u de pagina Antwoorden Voor Sevenum

Nieuwe vragen kunt u nog steeds stellen, op deze pagina.

Henk Daalder

Plannen staan nog niet vast

Dit is het schets plan van Klavertje Vier

Dit is het plan van de initiatiefnemers. Deze rij houdt eerder op en blijft verder weg van de bebouwing. Deze initiatiefnemers zijn bezig een cooperatie op te richten, Zuidenwind, waar natuurlijk ook mensen uit Sevenum en Venlo lid van kunnen worden.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen